Locatie

De kavels liggen in het nieuwe woongebied van het voormalige sportpark Hoornseweg, in een prachtige groene, landelijke omgeving. Aan de ene kant grenzen de kavels aan de Hoornse Vaart, natuurgebied De Oudorperpolder en de Molenkade met z'n vier prachtige strijkmolens. Aan de andere kant het sport- en recreatiecomplex De Hoornse Vaart alsmede de uitvalswegen. Binnen 10 minuten fietsen bent u in de gezellige Alkmaarse binnenstad en op 5 minuten loopafstand treft u het NS-station Alkmaar-Noord.

De bouwkavels zijn bestemd voor de bouw van 1 woning per kavel.

De kavelpaspoorten zijn zo opgesteld zodat u in grote lijnen een beeld krijgt van de regels die op de betreffende kavel van toepassing zijn. In ieder kavelpaspoort staan de randvoorwaarden opgenomen uit het stedenbouwkundig plan en het bestemmingsplan. Zo vindt u de juiste informatie over onder andere: ontsluiting, bouwmassa, grootte van het bouwvlak , maximale bouwhoogte en de voorwaarden voor aan- en bijgebouwen.

Gemeente Alkmaar

Alkmaar is een historische stad met een prachtige ligging in een gebied van polders en duinen. De oude binnenstad herinnert aan een rijk verleden. Wat ooit begonnen is als een kleine nederzetting op een zandrug/strandwal, is uitgegroeid tot een stad van meer dan 100.000 inwoners. De vele molens staan symbool voor daadkracht en onverzettelijkheid in de altijd durende strijd tegen het water. De oude stad Alkmaar verzette zich ook tegen de Spanjaarden. Met succes. Wie heeft niet op school geleerd dat in Alkmaar de victorie is begonnen!

Het Alkmaar van nu is een bruisende stad met een groot winkelaanbod en tal van evenementen het hele jaar door. Het Taqa Theater De Vest heeft ieder jaar weer een zeer gevarieerd en inspirerend aanbod. De sportfaciliteiten zijn heel goed. Polders, duinen en strand bieden ruimte voor inspanning en ontspanning. De stad telt een grote diversiteit aan verenigingen. Kinderen kunnen hun hele schoolcarrière in Alkmaar doorlopen. Alleen een universiteit ontbreekt, maar Amsterdam is dichtbij en de verbindingen zowel over de weg als met het openbaar vervoer zijn uitstekend. Voor de internationale verbindingen ligt de luchthaven Schiphol in de nabijheid. Kortom: in Alkmaar ligt alles binnen uw handbereik.

Oudorperpolder

Vaart, gelegen tegenover Oudorperhout, een waar genot!

De Oudorperpolder is een plaats rijk aan natuur en cultuurhistorie. Het oorspronkelijk agrarische gebied is na de samenvoeging van Alkmaar en Oudorp aangewezen als natuurgebied met weide, slootjes en plassen. Het is nu een uniek stukje weidegebied in de stad. Het bestaat uit natte graslanden, rietkragen en open water en veel weidevogels hebben hier een broedplaats gevonden. Het is een prachtig stukje natuur waar het heerlijk wandelen, hardlopen en varen is. Ook is het een plek vol met geschiedenis. De Spanjaarden sloegen er hun kampement op toen ze in 1573 Alkmaar belegerden en Floris V liet hier rond 1290 twee burchten, de Nieuwburg en de Middelburg bouwen om de West-Friezen op de knieën te dwingen. De fundamenten van de Nieuwburg zijn zichtbaar gemaakt, de restanten van de Middelburg worden nog steeds onder de oppervlakte vermoed. Langs de Hoornse Vaart staan nog vier van de oorspronkelijk zes molens. De vaart werd in 1626 aangelegd, om water af te voeren, maar ook om de stad beter te kunnen bevoorraden.

Even onthaasten? Heerlijk een ommetje maken in het prachtig natuurgebied de Oudorperhout, de draaiende molens, even de hond uitlaten, hengel uitgooien op een rustig plekje, gave trucs leren op het skateterrein, jonge grutto's en tureluurs spotten, rondje hardlopen, verschillende bloemen in de slootberm tellen, uw eigen volkstuin, machtige spreeuwenzwermen gadeslaan, honden laten dollen op de Nieuwburg (voormalig kasteel De Nieuwburg gesticht door graaf Floris V) of gewoon op een bankje genieten van dat alles. Wat een geluk, zo'n groene oase dicht bij huis!

Sportieve buren

Naast de nieuwe woonbuurt ligt een klein sportcomplex met een sportgebouw en een aantal sportfaciliteiten. Alkmaar Sport is er in geslaagd om op dit complex verschillende sporten een mooie plaats te geven. De drakenbotenvereniging United Dragons heeft hier zijn loods en beheert het clubhuis. Andere verenigingen kunnen het voor eigen gebruik van hen huren. Het huidige voetbalveld wordt helemaal gerenoveerd. Er komen ook weer lichtmasten omheen te staan. Dat veld wordt met name gebruikt door de schoolsport, maar het wordt ook door Kolping Boys gebruikt. Er komt een klein (recreatie)sportparcours met in het midden een sportveld en een veld voor beachvolleybal. Waarschijnlijk wordt het mogelijk om het sportveld onder water te zetten, zodat bij vorst een natuurijsbaan ontstaat. Er komt ook nog een trimpad met work out/fitness elementen. Voor het bestaande handbalveld is nog geen vastomlijnd plan. Er wordt een nieuwe sloot gegraven tussen de nieuwe woonbuurt en het sportterrein. Langs die sloot komt een groene strook aan de kant van het sportterrein.

Naast het nieuwe sportterrein zijn er ook nog andere ‘sportieve buren’; lekker zwemmen of avontuurlijk klimmen bij het Sportcomplex Hoornsevaart of andere binnensporten als basketbal, tennissen bij LTC De Zeswielen en voetballen bij de Kolping Boys, genoeg sportiviteit te beleven!

De Wijk

Vaart wordt een ruime, groene en luxe wijk met een duurzaam karakter. Alle kavels worden ontsloten met brede lanen die groen ingericht worden met bomen en gras. Veel groen, weinig verharding, dat is goed voor het microklimaat en ziet er prettig uit. Er wordt gebruik gemaakt van gebakken stenen voor de rijwegen en de voetpaden. Parkeren op kunststof grasroosters wordt verspreid door de wijk mogelijk aangeboden. Op een centrale plek wordt een speelplek gemaakt, het ontwerp voor de speelplek komt op een later moment in overleg met de bewoners tot stand.

De bestaande groenstrook en ook de sloten aan de noord- en westzijden blijven behouden. De gemeente plaatst een hoge geluidswering langs de provinciale weg N508.

 

 
 
Vaart AlkmaarVaart AlkmaarVaart Alkmaar